“Bili smo mekani u odbrani, moramo jače u majstorici”

Košarka 03. jun 202221:31 > 21:53
Izvor: Tanjug/ Rade Prelić

Košarkaši Partizana nadigrali su Crvenu zvezdu u četvrtom meču finalne serije sa 112:84, pa će odluka o šampionu ABA lige, pasti 6. juna, kada je na programu majstorica u kojoj će Zvezda igrati pred svojim navijačima.

Iako je dvorana u odnosu na prethodni, treći duel, bila poluprazna, izabranici Željka Obradovića su odigrali maestralno, prikazali su jednu od najboljih partija u sezoni. Posle izjednačene prve deonice, pobegli su do kraja prvog poluvremena na 68:43, a zatim su ljubomorno čuvali prednost do kraja meča.

“Serija kreće iz početka. Dobro smo izgledali na početku meča, imali smo energiju u odbrani, dobra rešenja u napadu. Međutim, Partizan je promenio sistem odbrane, nismo na agresivnost odgovorili istom merom, Partizan je iz odbrane stekao samopouzdanje za igru u napadu, pa se sve završilo onako kako se završilo”, rekao je Dejan Radonjić, pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

“Moramo da izvučemo pouke iz prethodna dva meča. Odlučujući igramo pred našim navijačima, a za to smo se borili tokom kompletne sezone. Očekujem reakciju, očekujemo daleko bolju partiju. To se pre svega odnosi na igru u odbrani, gde smo bili mekani, baš mekani. Pozivam navijače da dođu u velikom broju da bodre nas. Da budu glasni i korektni. Ono što me boli je nekorektno ponašanje pojedinih igrača Partizana tokom meča, a pri tome ni jednim gestom to nismo izazvali”.

Majstorica je na programu 6. juna, sa početkom u 20 časova, a da li će se na kraju radovati Zvezda ili Partizan, da li će sve proteći mirno i bez incidenata, saznaćemo brzo.

Komentari

Vaš komentar