BiH od plus 11 do minus 10 protiv sjajne Nemačke

Košarka 03. sep 202216:381 komentar
Izvor: fiba.basketball

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobedili su Mađarsku u prvom kolu, a pobedi se radovala i Nemačka protiv Francuske. U drugoj rundi Evropskog prvenstva, posle velikog preokreta i dva različita poluvremena, Nemačka je slavila protiv BiH sa 92:82.

Najefikasniji u sastavu Nemačke, bili su Denis Šruder sa 18, Franc Vagner sa 18 i Johanes Timan sa 14 poena. Raspoloženi za igru u napadu, kod BiH, bili su Džanan Musa sa 30, Jusuf Nurkić sa 21-im, Džon Roberson sa 13 poena.

Izabranici Adisa Bećiragića, košarkaši Bosne i Hercegovine, nisu se uplašili paklene atmosfere u Kelnu. Bili su bolji rival u prvom poluvremenu. Dobili su prvu deonicu sa 20:18, vodili su tokom drugog kvartala sa 47:36, ali se Nemci nisu predavali. Centralne figure u sastavu BiH, bili su Nurkić i Musa, sa 19, odnosno 18 poena.

Nemci se nisu predavali, imali su veliku podršku sa tribina, uspeli su da svedu deficit na pet poena do kraja prvog poluvremena, a zatim da stignu i do prednosti od deset poena – 65:55. BiH je nastojala da se vrati u meč, ali je uoči poslednjeg kvartala na semaforu je pisalo – 70:58 za Nemačku.

fiba.basketball

Dilema je bila – da li Bosna i Hercegovina može da se vrati u meč, da li može da zaustavi nalet rivala, vrati se na nivo, na kojem je bila tokom druge deonice. Ispostavilo se da ne može. Nemci su na krilima navijača, nastavili sa sjajnom igrom, pobegli su na 79:62, a zatim mirno priveli utakmicu kraju.

U narednoj rundi, BiH igra protiv Slovenije, dok će Nemačka odmeriti snage sa selekcijom Litvanije.

Komentari

Vaš komentar