Bertomeu: Trenutno je nemoguće da Srbija ima dva kluba u Evroligi

Košarka 20. maj. 202219:07 > 19:125 komentara
Podeli:
Izvor: Jelena Trajković

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu na konferenciji za medije u "Štark areni" je istakao da je trenutno, bez obzira na situaciju sa CSKA i ruskim klubovima, nemoguće da Srbija ima dva predstavnika u elitnom klupskog takmičenju.

Bertomeu je naglasio da je Beograd svakako u fokusu i da ima svoje mesto, da nije nemoguće da Crvena zvezda i Partizan budu u Evroligi, ali da je jedini siguran put da jedna ekipa osvoji ABA ligu, a druga Evrokup. On je dodao da „nemamo tržišta sa dva tima u istom gradu osim Atine.“

Povezane vesti

„Sva tržišta su drugačija, u Nemačkoj imamo dva mesta – Minhen i Berlin, pitanje je koliko nam odgovara tržište. Beograd jeste u fokusu, ali videćemo,“ rekao je Bertomeu.

Predsednik najjačeg klupskog takmičenja „starog kontinenta“ nije mogao do kraja da definiše ni status CSKA jer je ruski klub deoničar i ima A licencu, ali i o svom statusu u organizaciji.

Tema je bila i Bertomeuov ostanak ili odlazak iz organizacije, međutim, ni po tom pitanju Španac nije dao konkretan odgovor. Pričao je o budućnosti Evrolige, seleri kepu, FIBA prozorima…

Sve što se dešavalo na konferenciji za medije pročitajte u našem lajv blogu.

Komentari

Vaš komentar