ANGT u „Žeravici“: Topić, Đurišić, Spanulis, Radonjić, Vide

Košarka 17. maj. 202212:242 komentara
Podeli:
Izvor: Fajnal For Beograd doo

Beograd će ove nedelje biti centar košarkaške Evrope. Nimalo slučajno jer će se najvažniji događaj evropske klupske košarke održati u prestonici Srbije od četvrtka do subote. Fajnal for Evrolige je zbog svoje istorije, uzbuđenja koje nosi i kvaliteta najbolje što evropska košarka može da ponudi, ali i pored toga nosi sa sobom brojne atraktivne sadržaje. Jedan od njih jeste Fajnal ejt Evrolige za juniore. Utakmice ćete gledati na kanalima Sport Kluba.

Od srede do subote u dvorani ’’Ranko Žeravica’’ najbolji juniori Evrope boriće se za šampionsku titulu. Među njima će biti i dve srpske ekipe Crvena zvezda mts i Mega Mozzart. Sistem takmičenja je nepromenjen u odnosu na prethodne sezone i osam ekipa učesnika su smešteni u dve grupe po četiri. Dve prvoplasirane ekipe iz grupe A i grupe B igraće u velikom finalu koje je na programu u subotu od 12 časova i 30 minuta u dvorani ’’Ranko Žeravica’’.

U grupi A, osim ekipe Mege Mozzart, nastupaju PFYM INSEP iz Pariza (pobednik kvalifikacionog turnira u Varezeu), Makabi Tel Aviv i branilac titule Real Madrid. U grupi B su uz Crvenu zvezdu smeštene i Stela Azura iz Rima (pobednik turnira u Patrasu), Asvel (pobednik beogradskog turnira) i ANGT U18 tim.

Ovaj turnir je magnet za sve ljubitelje košarke koji žele da vide najtalentovanije što košarka u Evropi može da ponudi, ali i za eminentne stručnjake iz Evrope i sveta pa su tako i neretko gosti zvučna imena iz NBA lige, kao i skauti iz najjače lige na svetu.

Oni će sigurno i ove godine imati šta da vide. Talentovana lica, koja su već viđena i na seniorskim regionalnim terenima poput Nikole Topića iz Crvene zvezde, Nikole Đurišića iz ekipe Mega Mozzart. Velika imena iz evropske košarke poput Vasilisa Spanulisa koji čini prve trenerske korake na klupi ANGT U18 ekipe, a pomoćnik mu je proslavljeni Dušan Vukčević. Još jedna zanimljivost da će ekipu Asvela, koja je i pobednik beogradskog kvalifikacionog turnira sa klupe predvoditi brat Tonija Parkera, Pjer Parker. Takođe, pomoćnik u stručnom štabu ekipe Mega Mozzart je Petar Radonjić, sin trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića. Sigurno je da sledi mnogo uzbuđenja, atraktivnih utakmica i rovovske borbe za trofej, o kom će se odlučiti u subotu u pravoj uvertiri velikog finala Evrolige.

Branilac trofeja je Real Madrid, koji je zapravo dvostruki osvajač juniorske Evrolige – u Valensiji i Vitoriji. U toj ekipi je Slovenac Jan Vide koji je i između ostalog „dete Sport Kluba“. On je bio najbolji igrač turnira Basket4kids 2018. godine koji je organizovala naša televizija. Tada je Vide baš u Beogradu tokom trajanja Fajnal fora Evrolige vodio Domžale do trijumfa kada je imao 13 godina. Kao 17-godišnjak Jan je opet u Beogradu.

Kompletan raspored juniorskog turnira u dvorani ’’Ranko Žeravica’’:

1. kolo:

18. maj 09:00 Mega Mozzart – PFYM INSEP

18. maj 11:00 Makabi Tel Aviv – Real Madrid

18. maj 13:00 Stela Azura – ANGT U18

18. maj 15:00 Crvena zvezda mts – Asvel

2. kolo:

19. maj 09:00 Insep – Makabi Tel Aviv

19. maj 11:00 Real Madrid – Mega Mozzart

19. maj 13:00 Crvena zvezda mts – Stela Azura

19. maj 15:00 ANGT U18 – Asvel

3. kolo:

20. maj 09:00 Mega Mozzart – Makabi Tel Aviv

20. maj 11:00 Insep – Real Madrid

20. maj 13:00 Asvel – Stela Azura

20. maj 15:00 ANGT U18 – Crvena zvezda mts

21. maj 12:30 FINALE

Ulaz u dvoranu ’’Ranko Žeravica’’ je besplatan, ali je neophodno da se ulaznice preuzmu na blagajni hale. Organizatori pozivaju publiku da u velikom broju dođu u čuvenu dvoranu, uživaju u najboljoj juniorskoj evropskoj košarci i na najbolji način osete strast i ambijent koji nosi Fajnal For Evrolige.

Komentari

Vaš komentar