Božić: Navijači, pomozite!

Košarka 01. okt 201517:52 > 17:54
Podeli:
Izvor: ABA liga

Počela je ABA liga. Partizan prvu utakmicu u sezoni igra u petak protiv Metalca u Valjevu. Bilo je burno u proteklom periodu u crno-belom taboru. U poslednjem trenutku stigli su Perović, Cvetković, Vrabac, Magdevsi. Nešto ranije Vitkovac. Povređeni su Andrić i Murić. Mnogo se očekuje od mladog Marinkovića, Glišića, Aranitovića...

„Slagao bih kada bih rekao da mi ne prija kada mediji pišu o tome da sam stigao na klupu na kojoj su sedeli Željko Obradović i Duško Vujošević. Ali sam isto tako svestan kakve me obaveze očekuju i kakav rad. Sada razmišljamo o duelu sa Metalcem i to je naš prvi zadatak koji imamo“ rekao je trener Partizana Pera Božić na predstavljanju tima i nastavio: „Mnogo nam nedostaju Andrić i Murić, ali tako je kako je. Sa svim rasploživim snagama i sa velikom željom putujemo u Valjevo u nadi da ćemo uspeti da iznenadimo Metalac. Treba nam pomoć navijača. Više nego ikada“.

Potpredsednik Partizana i „desna ruka“ predsednika Pekovića, Miroslav Berić zahvalio se prethodnoj upravi na tome što je odustala od takmičenja u Evrokupu i nastavio:

„U pitanju je takmičenje koje iziskuje velike troškove i dobro je da je doneta odluka kakva je doneta. Šta očekujem od sezone koja sledi? Biće jako turnulentna to je jasno. Prioritet je konsolidacija u finansijskom smislu, ali navijači što je i normalno žele i rezultate na terenu. Verujem da ćemo napredovati kako sezona bude odmicala ali sada moramo da mislimo o startu sezone. U prva dva kola gostujemo Metalcu i Mega Leksu. Nedakada je Partizan bio veliki favorit, ali sada nije tako“ rekao je Berić i nastavio: „Partizan je veliki klub. Partizan je brend Srbije. Borićemo se do poslednjih atoma snage da sezona koja počinje bude u skladu sa rejtingom koji smo mukotrpno sticali u decenijama iza nas“.