Antić: Zvezda je organizaciono među najjačima u Evropi

Košarka 06. nov 201410:38 > 10:46
Podeli:
Izvor: EPA

Jedan od igrača koji je nosio dres i beogradskih i atinskih crveno-belih je Pero Antić. Makedonski NBA košarkaš je sa Olimpijakosom bio prvak Evrope, a pred sutrašnji duel u "Areni" iz SAD poručuje da mu je mnogo žao što neće biti deo spektakla.

„Košarka me uopšte ne zanima. Navijaću za najlepši navijački spektakl koji će Evropa doživeti. Samo ću da gledam u tribine i da uživam u svakom momentu. Kretanje rezultata me uopšte ne zanima. Neću se nervirati, galamiti i lomiti stvari, kao obično. To će biti meč u kome za mene neće biti pobednika, niti poraženog. Sve ostaje u porodici“, rekao je Antić za „Sportski žurnal“.

Koji navijači prave bolju atmosferu?

„Nažalost još uvek nisam osetio kakav je ambijent u Areni. Ali, to je manje bitno. Obe navijačke grupe su fanatične i vole klub više od sebe. Nema šansi da ih delim i izdvajam. Volim ih podjednako. Ne možeš da deliš ljubav prema braći“.

Izvor : TANJUG / Tanja Valić / bb

Iskusni Makedonac je imao ogromnu želju da dođe u Beograd…

„Samo da sam negde u Evropi i da mogu da spojim dva dana slobodno, upalio bih avion i došao. Ništa me ne bi sprečilo da budem na tom meču. I sada sam razmišljao da li je moguće nešto izvesti, ali nažalost nije realno. Gledao sam meč protiv Valensije. Taj ambijent, ta podrška… Strašno! Da se čovek naježi“.

Antić veruje da je Crvena zvezda na pravom putu.

„Ekipa mi izgleda kao ona iz moje prve sezone u Zvezdi. Vidi se da momci uživaju na parketu, da se zabavljaju, imaju sjajnog trenera. To je po organizaciji sada jedan od najboljih timova u Evropi. Svaka čast Nebojši Čoviću. Igrači se međusobno bodre, čitam intervjue i vidim da konstantno hvale jedan drugog. Tako i treba. Igrati u Crvenoj zvezdi, živeti u Beogradu, čovek ne može više da poželi. Koliko god si nervozan i šta god da ti nije po volji, kada izađeš na teren i čuješ pesmu navijača, jednostavno poludiš i sve ostalo je nebitno“, naglasio je Antić.