Vučić: Košarkaši su osvetlali obraz Srbije

Košarka 21. sep 201518:50 > 19:05
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Stanković

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucić primio je danas najbolje srpske kosarkaše i poručio im da ne tuguju zbog četvrtog mesta na prvenstvu Evrope u Francuskoj.

Vučić je čestitao reprezentativcima zbog načina na koji su predstavljali Srbiju tokom šampionata i izrazio uverenje da će se plasirati na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

„Ovi momci su pokazali veliko srce i mogu da im čestitam na četvrtom mesto, sigurno mogu i bolje. U malo čemu smo četvrti u Evropi. Osvetlali su obraz, pokazali su da Srbija ima tim koji igra i bori se lavovski i izgara na terenu„, rekao je Vučić.

On je predsedniku nacionalnog košarkaskig saveza (KSS) Draganu Đilasu obećao da će Vlada Srbije pokušati da izdvoji sredstva da Beograd bude domaćin jednog od kvalifikacionih turnira za Igre u Rio de Žaneiru.

„Nemam šta da im zamerim, možemo da budemo ponosni kako su predstavljali zemlju. Ubeđen sam da će nam doneti mnogo medalja u budućnosti. Verujem da je ona svetla, jer ovo je zemlja košarke„, poručio je Vučić.

Izvor : Tanjug/Dragan Stanković

Selektor državnog tima Aleksandar Đorđević istakao je da mu je čast što je drugo leto zaredom sa ovim momcima i najavio da će se reprezentacija za dve godine vratiti sa zlatnom medaljom sa evropskog prvenstva.

„Hvala vam na podršci, pohvalama i kritikama. Na nama je da opravdamo očekivanja, ovog leta nismo uspeli, ali budite sigurni da ćemo se za dve godine vratiti sa zlatom„, kazao je Đorđević.

Kapiten Miloš Teodosić poklonio je premijeru Vučiću loptu sa potpisima reprezentativaca.

„Izostala je medalja, drago nam je što cenite šta radimo za Srbiju. Ovo nam daje energiju i dodatni motiv da nastavimo da radimo“, rekao Teodosić.

Predsednik KSS Đilas zahvalio je Vladi Srbije na podršci, posebno zbog želje da Beograd bude domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Teško je naći sredstva, predsednik Vlade je obećao da će nastojati da obezbedi novac kako bi se kandidovali za domaćina kvalifikacionog turnira. Učinićemo sve da momcima omogućimo da se za Igre u Riju bore u svojoj zemlji“, zaključio je Đilas.

Prijemu su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kompletna reprezentacija i mladi košarkasi beogradskih klubova.

U meču za bronzanu medalju na ovogodišnjem Evrobasketu reprezentacija Srbije je u nedelju u Lilu izgubila od domaće selekcije Francuske rezultatom 81:68.