Berić: I bez Vujoševića očekujemo podršku navijača

Košarka 21. sep 201518:00 > 18:01
Podeli:
Izvor: KK Partizan

Miroslav Berić, legenda Partizana i bivši reprezentazivac, sada potpredsednik kluba, koji će biti produžena ruka Nikole Pekovića u košarkaškom klubu, gostovao je televiziji N1 gde je pričao o planovima i ciljevima Partizana, o tome kako je odlučio da se prihvati zahtevne funkcije, kako je doživeo četvrto mesto Srbije na Evropskom šampionatu.

„Čarobnjaci ne postoje. To važi za Partizan, a to važi i za reprezentaciju. Samo mukotrpnim radom se stiže do uspeha“, rekao je Berić i nastavio:

„U Partizan sam se vratio na poziv Nikole Pekovića. Bio sam iznenađenje. Svestan sam situacije u klubu. S druge strane kao i Nikola, imao sam obavezu da pokušam da pomognem klubu u kome sam stekao afirmaciju i ime. Ponavljam čarobnjaci ne postoje. Naš cilj je da stabilizujemo finansijsku situaciju i da napravimo klub koji će biti konkurentan rivalima u sezoni koja počinje jako brzo. Moram da naglasim da Nikola nije kupio klub. On hoće da pomogne i već pomaže svojim novcem, ali suština je da svi zajedno moramo da vratimo Partizan na staze stare slave“.

Da li očekujete podršku navijača posle odlaska Vujoševića i Danilovića?

Podrška navijača nam je neophodna u ovom trenutku i verujem da ćemo je imati. Pa svi koji smo sada u klubu smo bivši igrači Partizana koji su mnogo dobili ali i mnogo dali klubu. Došli smo čista srca sa željom da pomognemo“.

Četvrto mesto reprezentacije na EP?

„Plasman u polufinale je sam po sebi uspeh. Ali svi smo sanjali i želeli medalju. Ona nije došla i normalno je da smo svi koji volimo košarku tužni. Ali vremena za tugovanje u sportu nema. Idemo dalje. Treba napraviti detaljnu analizu. Zaključiti šta je bilo dobro a šta nije, i okrenuti se kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Propustili smo dve Olimpijade, jednostavno moramo da odemo u Brazil. To je od oromnog značaja za našu košarku“, naglasio je Mirosav Berić.