Gasol: Žao mi je Parkera!

Košarka 18. sep 201517:39 > 17:41
Podeli:
Izvor: Tanjug

Sve je bilo spremno za veliko slavlje. Stadion u Lilu ispunjen do posledneg mesta. Ori se Marseljeza, igrači Francuske sa žarom u očima čekaju početak meča. Žele pobedu, žele plasman u finale, žele direktan plasman na Olimpijske igre.

S druge strane Španija, bez Navara, Kalderona, Rubia, Marka Gasola. Španija koja nije igrala onako kako su ljubitelji košarke navikli od selekcije koja već deceniju predstavlja košarkašku silu. Već prežaljeni Španci i nisu baš imali žra u očima. Bolje reći ne svi. Žar u očima je imao veliki borac Rejes i umetnik Pau Gasol.

Francuzi su tokom treće deonice vodili sa desetak razlike, Marsljeza sa čula na stotinjak kliometara od Lila. Gotovo je mislili su mnogi. Ne i Gasol. Čovek jednostavno nije želeo da izgubi. Igrao je kao u transu. U stilu gladijatrora primao je udarce (blokade Gobera) i zadavao (brutalna zakucavanja). I pored toga što su bokovi Rodrigez, Fernandez i Ljulj miljama daleko od željene forme, Španija je stigla do produžetka i pobede. Bio je to šou jednog čoveka. Gasol je ubacio 40 poena uz 11 skokova. Ovaj duel nas je malo podsetio na ono legendarno finale Evropskog šampionata pre 20 godina, kada je Sale Đorđević Litvancima ubacio 41 poen uz devet trojki.

„Francuzi su nam naneli veliki bol u Madridu i drago mi je što smo uspeli da uzvratimo udarac u Lilu. Jednostavno nisam želeo da izgubim. Borio sam se do poslednjih atoma snage zajedno sa saigračima koji su odradili lavovski deo posla u odbrani protiv fizički besprekorno pripremljene Francuske“ rekao je Gasol i nastavio: „Parker nije bio na visini zadatka i to nam je pomoglo. Očigledno je imao loš dan. Dešava se to u sportu. Žao mi je Parkera, ali iskreno više bih žalio sebe i moje saigrače da smo izgubili“.

Španija čeka rivala u finalu. Španija je obezbedila mesto na Olimpijskim igrama. I to bez Navara, Kalderona, Rubia i Marka Gasola. O formi ne treba trošiti reči. Ako do finala stižu na ramenima jednog čoveka šta očekivati kada svi budu spremni.