Srbija furiozno do Trofeja Beograda, Pot precrtan!

Košarka 16. avg. 201522:25 > 22:27
Podeli:
Izvor: TANJUG/Tanja Valić

Izabranici Aleksandra Đorđevića osvojili su „ Trofej Beograd“.

Posle više nego ubedljive pobede nad Kinom vicešampioni planete su nadigrali i Rusiju, takođe ubedljivo 95:61. Nekoliko dana pre toga Srbija je nadigrala i Francusku. Na osnovu svega prikazanog, imamo mnogo razloga za optimizam i možemo da verujemo da će Srbija na pretstojećem šampionatu biti u krugu kandidata za osvajanje medalje. Grupa je pakleno teška. Treba se izboriti sa Španijom, Italijom, Turskom, Nemačkom i Islandom. Ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko nas težak posao očekuje na putu ka ostvarenju sna, a to je plasman u finale, koje donosi mesto na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Okršaj sa Rusijom je bio poslednja prilika da ljubitelji košarke daju vetar u leđa našim momcima. Uzimajući u obzir tropsku vrelinu i naglu promenu vremena poseta u Areni je bila odlična i ostaje nam da se nadamo da ćemo sredinom septembra pulene Aleksandra Đorđevića dočekati kako i dolikuje, ispred Skupštine.

SRBIJA: Teodosić 12, Simonović 7, Bogdanović 2, Bjelica 5, Marković 7, Kalinić 12, Kešelj 2, Raduljica 15, Erceg 5, Štimac 8, Mitrović, Nedović 13.

Posle meča sa Rusijom, selektor Đorđević je saopštio da Stefan Pot, novi član Metalca iz Valljeva neće nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo.