Silađi na probi u Partizanu

Košarka 14. avg. 201521:13 > 21:17
Podeli:
Izvor: Facebook

Košarkaši Partizana u ponedeljak počinju pripreme za novu sezonu, a posle brojnih odlazaka nosilaca igre, navijači se pitaju s kakvim timom će crno-beli dočekati sledeču sezonu.

Najavljeni, istina nezvanično, nastavak saradnje sa generalnim sponzorom NIS Gaspromom malo je oterao crne oblake iznad Humske, a kako prenose „Novosti“ na prvoj prozivci treneru Dušku Vujoševiću će se javiti i nekad jedan od najtalentovanijih košarkaša Srbije Nikola Silađi.

Dvadesettrogodišnji krilni centar je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, a 2010. izabran je u najbolju petorku EP za igrače do 18 godina (sa Kulaginom, Valančijunasom, Bertansom i Pukisom). Afirmisao se u FMP, da bi karijeru potom gradio u kragujevačkom i beogradskom Radničkom, a prošle sezone nosio je dres rumunskog Gas Metana.

Uz Silađija za ugovor sa klubom iz Humske pokušaće da se izbori Andrej Stevanović (Napredak Aleksinac), ali i još nekolicina mladih igrača.

Crno-beli su nedavno potpisali trogodišnji ugovor sa perspektivnim centrom Milošem Koprivicom, koji je došao iz užičke Slobode.