Đorđević: Ne požurujte me sa konačnim spiskom

Košarka 13. avg. 201509:02 > 09:12
Podeli:
Izvor: TANJUG/Tanja Valić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je zadovoljan odnosom igrača i igrom tima u pobedi protiv Francuske u Beogradu, i dodao je da je timu trijumf bio jako važan.

Zadovoljan sam onim što mi je najvažnije, a to je odnos prema igri, zadacima, posebno u odbrani. Ta odbrana može i mora da bude naše najjače oružje na ovom prvenstvu. Hvala publici, ova podrška nam mnogo znači. Imali smo motivaciju i izuzetan zadatak da pobedimo Francusku u Beogradu. Bilo nam je jako bitno da pobedimo, mislim da su to momci pokazali od prvog do poslednjeg minuta“, rekao je Đorđević.

Srbija je u okviru priprema za prvenstvo Evrope u septembru pred više od 16.000 gledalaca pobedila u Beogradskoj areni aktuelnog prvaka kontinenta Francusku sa 73:63.

„Dobro smo kontrolisali igru u tranziciji Francuske, koja nam je u prošlom meču napravila najviše problema. Od danas krećemo u još veći rad. Miloš Teodosić je hteo da igra, ali nije mogao. On je mnogo uradio za srpsku košarku poslednjih godina i morao je da uđe (pred kraj utakmice), a aplauzi sve govore„, rekao je Đorđević.

Selektor je ranije kazao da će posle Trofeja Beograd, koji se igra za vikend, skratiti spisak igrača. Novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li je bliži odluci.

Ma, ima vremena za tu odluku. Treniramo dobro u dobroj atmosferi. Svi radimo, ja uživam da radim sa njima, a mislim i da oni uživaju. Kada dođe odluka, doći će. Nemojte nas požurivati, jer su svi ovi momci deo tima i svi će biti pozivani za naredne akcije. Što smo duže zajedno sada, to će nam biti lakše u budućnosti“, rekao je Đorđević.

Selektor Francuske Vensan Kole kazao je da je tim dobro počeo.

„U početku smo dobro igrali, ali smo posle bili žrtva agresivnosti protivnika. Sporo nam se kretala lopta, moramo to da popravimo, kao i šut za dva i kretanje bez lopte i sa loptom“, kazao je Kole.

Novinari su francuskog selektora pitali za ciljeve na Evropskom prvenstvu, a on je kazao da su oni dvojaki.

Hoćemo prvo da se plasiramo na Olimpijske igre, kao i mnoge druge selekcije. Ali, hoćemo i da zadržimo trofej. Znamo da je to teško, znamo da osim Nemačke nijedan domaćin nije osvojio EP, čak ni najbolji: Španija 2007. i Srbija 2005. Videli smo i protiv Srbije koliko će biti teško da se igra protiv glavnih rivala, ali želimo da odbranimo trofej“, rekao je Kole.