Srbija bolja od Francuske!

Košarka 12. avg. 201522:23 > 22:28
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Alexander Hassenstein

Izabranici Aleksandra Đorđevića izvojevali su izuzetno značajnu pobedu u pripremnom period. Srbija je u „Areni“ pobedila Francusku sa 73:63.

Rezultati u pripremnom periodu nisu bitni, kažu mnogi. S druge strane, jasno je da baš u pripremnom periodu treba poslati poruku rivalima šta mogu da očekuju u mečevima na Evropskom šampionatu. Francuska je pobedila Srbiju u Nansiju, Srbija Francusku u Beogradu. Uvereni smo da ljubitelji košarke ne bi imali ništa protv da se Francuzi i Srbi nađu u finalu Evropskog prvenstva. To bi značilo da su obe selekcije osvojile medalju i da su obe selekcije izborile plasman na Olimpijske igre, što je primarni cilj za sve ekipe, koje učestvuju u Evropskom prvestvu. Zbog toga su gotovo sve selekcije u kompletnim sastavima, što garantuje jedno je najkvalitetnijih prvenstava Starog kontinenta u protekloj deceniji.

Pobeda nad Francuskom znači mnogo u psihološkom smislu, kao i podrška sa tribina. Košarka je jedan od najomiljenijih sportova u Srbiji i logično je da su naši momci posle velikog uspeha na Svetskom prvenstvu, na kojem su osvojili srebrnu medalju dobili podršku kakvu i zaslužuju. Nova prilika za druženje i za dodatni vetar u leđa pulenima Aleksandra Đorđevića je vikend koji sledi. U Beogradu će biti organizovan turnir na kojem učestvuju Rusija, Kina i Venecuela. Srbija igra protiv Kine, a Rusija protiv Venecuele. Pobednici će odmeriti snage u velikom finalu.