Vujošević: Zlo treba u semenu saseći!

Košarka 30. okt 201414:00 > 14:07
Podeli:
Izvor: ABAliga//BC Szolnoki Olaj

Trener Partizana Duško Vujošević ponovo je u centru pažnje sportske javnosti, ali i šire... Incident iz Jerusalima i hvatanje za vrat Mihajla Andrića izazvalo je reakcije, a strateg srpskog reagovao je i na demant Slavka Gaka, gradskog sekretara za sport.

„Pročitao sam samo šta se piše na sajtu Skupštine grada. Vuk Karadžić je odavno ustanovio pravilo „čitaj kako je napisano“, dakle ništa nisam tumačio već samo pročitao i naglasio. Kao predsednik JSD Partizan, koje je vlasnik fudbalskog stadiona Partizan, apsolutno moram da se bavim onim što dotiče problematiku vlasništva tog stadiona“ rekao je Vujošević za klupski sajt.

Naravno, neizberžna je bila i reakcija na incident posle meča sa Hapoelom u Jerusalimu.

„Vidim da su u medijima više nego zlonamerni i prenaglašeni komentari novinara, koji nisu imali takvu agresivnost, borbenost i moralnu čvrstinu da zaštite koleginicu iz svog esnafa Olju Bećković, kada je zabranjena emisija „Utisak nedelje“, kaže Vujošević i nastavlja:.

„Provodim sa ekipom 24 sata i znam šta se dešava, sa velikom posvećenošću prema timu i emocijom radim ono što mislim da je ispravno. Ima tu i određenih grešaka, ali mislim da igračima Partizana nije potrebna zaštita od takvih novinara koji pokušavaju da neke moje emotivne nastupe iskoriste stavljajući se u funkciju onih koji ne vole Partizan, a takvih ima dosta na vlasti u ovom trenutku. Ti isti novinari, najčešće nemo prelaze preko piriča o teškoj ekonomskoj situaciji Partizana, o tome šta će se zbog toga dogoditi, upravo iz razloga što igrači ne mogu da budu plaćeni“.

Trofejni trener ističe da je ovo „pokušaj da se dobra igra Partizana i povratak na ne tako stari put uspeha, stavi u drugi plan i na taj način onemogući, jer ako u ovom sastavu funkcionišemo dobro uz povratak Mačvana, Milosavljevića i dolazak jednog Amerikanca“,

„Bićemo još bolji, pa „zlo treba u semenu saseći“ – objasnio je Vujošević.