Hrvati odahnuli: Hezonja igra na EP

Košarka 19. jul. 201510:15 > 10:16
Podeli:
Izvor: YouTube

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja doći će na pripreme reprezentacije za Eurobasket, potvrdio je selektor Velimir Perasović.

„Poslednjih dana je bilo mnogo govora o mogućem otkazivanju nastupa Marija Hezonje na Eurobasketu 2015. Nije bilo nikakvih izjava ni od strane HKS, niti od mene kao selektora, a niti od samog igrača. Razlog tome je komplikovana situacija u kojoj se našao Mario u odnosu na njegov novi klub Orlando Medžik, a delom i zbog povrede koju je zadobio na NBA Letnoj ligi. Želja Marija za igranjem u reprezentaciji Hrvatske za mene koji sam bio u kontaktu s njim, nikada nije bila pod znakom pitanja i nikada nisam sumnjao u to. Obaveštavam hrvatsku sportsku javnost da će se Mario Hezonja priključiti pripremama 1. avgusta kao i svi ostali NBA igrači“, prenosi Perasovićeve reči Hrvatski košarkaški savez (HKS).

Hezonja će tako, zajedno s Bojanom Bogdanovićem i Damjanom Rudežom, doći na pripreme reprezentacije 1. avgusta, navodi HKS.

Orlando je Hezonju izabrao kao petog pika draftu, a u javnosti su se nakon toga pojavile informacije da Dubrovčanin neće igrati na Evropskom prvenstvu.