Spektakularna repriza dočeka atinskog zlata iz 1995.

Košarka 02. jul. 201522:21 > 22:21
Podeli:
Izvor: Tanjug/Oksana Toskić

Više hiljada Beograđana učestvovalo je u spektakularnom obeležavanju 20. godišnjice osvajanja zlata na prvenstvu Evrope u košarci u Atini, svojevrsnom reprizom dočeka reprezentacija na platou ispred Skupstine grada.

Košarkaška vremenska „mašina“ vratila je sve ljubitelje ovog sporta na 2. juli 1995. kada se jugoslovenska selekcija predvođena selektorom Dušanom Ivkovićem okitila zlatom u prestonici Grčke.

Kompjutersko-scenska tehnologija uspela je da na velelepnoj fasadi Skupštine grada, uz energične bubnjeve Dragoljubva Đuričića, dočara veličanstvene trenutke od pre 20 godina, kada je na ovom istom mestu više od 100.000 ljudi dočekalo košarakaške junake.

Izvor : Tanjug/Oksana Toskić

Jedan za drugim, na terasu su izlazili članovi zlatne reprezentacije iz 1995 – Zoran Sretenović, Miroslav Berić, Dejan Koturović, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Saša Obradović, Saša Danilović, Aleksandar Saša Đorđević, Žarko Paspalj i selektor Dušan Duda Ivković. Nedostajali su samo Željko Obradović, Vlade Divac i Zoran Savić ali je i njima publika – koja se verovatno nije ni rodila u vreme osvajanja zlata, skandirala ime.

Izvor : Tanjug/Oksana Toskić

„Uzeo se trofej Paspalje“, ođekivalo je platoom, reklo bi se kao da nije prošlo 20 godina, ali istorija se očigledno ponavlja.

Ovo je verovatno jedan od najlepših momenata koje sam doživeo„, poručio je Paspalj.