EP: Bronza za Španiju

Košarka 28. jun. 201518:06 > 18:08
Podeli:
Izvor: FB

Košarkašice Španije, koje su na Evropski šampionat stigle u želji da odbrane tron i izbore plasman na Olimpijske igre, morale su da se zadovolje bronzanom medaljom i mestom na kvalifikacionom tuniru za Olimpijske igre.

U borbi za odličje, Španije je posle jedne od boljih partija na šampionatu nadigrala Belorusiju koja očigledno nije uspela da se oporavi od poraza u polufinalu protiv Srbije – 74:58.

Borba za peto mesto na velikim takmičenjima uglavnom i nije toliko važna, ali je ovoga puta imala posebnu dimenziju, jer je to bila poslednja ulaznica za kvalifikacioni turnir koji će doneti plasman na Olimpijske igre. Za organizaciju ovog turnira je zainteresovana i Srbija, ali posle odluke FIBA da naredno Evropsko prvenstvo dodeli Češkoj, šanse nam baš i ne deluju velike. U svakom slučaju, borile su se selekcije Rusije i Turske. Posle velike borbe i dodatnih pet minuta, slavila je Turska sa 68:66 (59:59). Selekcija Crne Gora koja ima za čim da žali jer je u četvrtfinalu posle neizvesne završnice i suđenja na štetu Crne Gore poražena od Španije, osvojila je sedmo mesto pobedom na Livanijom – 89:77.