PAO želi Obradovića, Alba Trifunovića

Košarka 15. jun 201518:53 > 18:56
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Boris Stubel

Finalna serija šampionata Grčke u košarci završena je ubedljivom pobedom Olimpijakosa nad večitim rivalom Panatinaikosom.

Čelnici poraženog tima svesni da moraju nešto brzo da urade kako bi vratili primat u Grčkoj odmah su počeli sa stvaranjem tima za narednu sezonu, a prva stvar koja mora da se uradi je da se nađe rešenje za trenera.

Podsećanja radi PAO je tokom sezone posle jednog poraza od Olimpijakosa smenio Duška Ivanovića, koji se sa selekcijom Bosne i Hercegovine priprema za prdstojeće Evropsko prvenstvo, a umesto njega na klupu je seo Sotiris Manolopulos. Ova promena nije donela željene rezultate. Olimpijakos je osvojio titulu, Olimpijakos je igrao u finalu Evrolige.

Prema pisanju grčkih medija iskristalisala su se dva kandidata za mesto trenera trofejnog kluba u narednoj sezoni. Kolege iz Grčke navode da su prvi pikovi Saša Obradović i Šarunas Jasikevičujus bivši plejmejker Panatinaikosa, a sada član stručnog štaba Makabija iz Tel Aviva. Navodi se da je prvi pik Saša Obradović.

S obzirom da je rastanak Albe i Saše Obradovića izvestan u potragu za trenerom se bacila i Alba a kolege iz Nemaćke tvrde da je prvi pik Aleksandatr Trifunović.