Haos u Hjustonu – meč odložen

Košarka 24. dec 202000:16 > 00:17
Podeli:
Izvor: Takashi Aoyama/Getty Images

Utakmica NBA lige između Hjuston Rokitsa i Oklahoma Siti Tandera koja je trebalo da bude odigrana ove noći odložena je, objavila je liga.

Nakon niza događaja, Rakete na kraju nisu imale potrebnih osam igrača na raspolaganju za odigravanje prvom meča u sezoni 2020/21.

Džon Vol, Demarkus Kazins ​​i Kenjon Martin bili su među igračima tima iz Teksasa koji su se u utorak uveče okupili u apartmanu jednog od igrača, daleko od ekipe, na šišanju, navodi ESPN.

Martin je u sredu dobio pozitivan nalaz test i to je dovelo do potrage za kontaktima, a među njima je bio je i Džejsin Tejt.

Ben Meklimor je već nekoliko dana u izolaciji nakon pozitivnog testiranja, dok je Džejms Harden pod istragom zbog potencijalnog kršenja zdravstvenih i sigurnosnih protokola. Brada je bio u striptiz klubu bez maske, a mediji su preneli da je letos preležao koronu.

Liga je saopštila da je utakmica u Tojota Centru odložena u sklasu sa Protokolima o zdravlju i sigurnosti.

„Trojica igrača Hjustona imala su pozitivne ili nedosledne testove na koronavirus prema NBA programu testiranja. Sledom protokola za traženje kontakata, još četiri igrača trenutno su u karantinu. Osim toga, Harden nije dostupan zbog kršenja zdravstvenih i sigurnosnih protokola. Svi ostali igrači Rokitsa danas su ponovno testirani i svi su dali negativne rezultate. Hjuston ima još jednog igrača koji nije dostupan zbog povrede,“ piše u saopštenju.