Obradović: Najbolji mogući odgovor na poraze

Košarka 18. dec 202022:05 > 22:12
Izvor: Romain Biard/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Crvene zvezde Saša Obradović bio je zadovoljan pobedom, ali i igrom njegovih pulena u utakmici sa Valensijom.

  – Najbolji mogući odgovor na poraze iz bliže prošlosti. Srećni smo zbog pobede, igre u napadu, doprinosa svakog igrača. Ovo je potpuna nagrada za naporan rad – rekao je Obradović.

Kao i u ranijim utakmicama, ponovo je usledio pad posle dvocifrene prednosti.

Igramo protiv najboljih mogućih ekipa. Ovo je ekipa u top tri napadački. Trebala nam je dobra odbrana, u dobrim delom smo prednjačili. Imali smo kontrolu igre, ali i mnogo bolji napad. Kao potvrda toga su i 20 asistencija. Padovi su normalni. Ne tražim nikakav alibi, ali tu je Uskoković koji prvi put igra Evroligu i Volden koji je prinudni plejmejker i to su razlozi zbog kojih se malo uvuče strah, kada se vodi i dođe finiš utakmice kada je potrebna smirenost. Ipak, vidi se da na kraju rastemo.

Šta je ovog puta odlučilo da se konačno dobije neizvesna završnica.

Bili smo fokusirani, energija je bila tu od početka. Svi koji su ulazili su doprinosili. Ono što nismo videli u prošlim utakmicama to je bio ekstra pas kojem težimo.

Kada se očekuje da zaigra Kolom?

Prolazi medicinske preglede. Očekujemo i Hola. Trenirao je poslednja dva dana, ne sa ekipom, ali je igrač koji u rotaciji može da pomogne ekipi, a sa Kolomom posebno u ovakvim završnicama. Ipak, prvo moramo da vidimo u kakvom je stanju i postepeno ga uvoditi u sistem. Pošto je pametan momak, treba očekivati da se to brzo uradi.