Šok u Minhenu!

Košarka 10. jun 201522:12 > 22:14
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Alexander Hassenstein

Delovalo je da puleni Svetislava Pešića strojevim korakom grabe ka tituli.

Verovalo se da su pobedom u petom meču protiv Albe u Berlinu u polufinalu ostvarili sve što je potrebno da stignu do cilja. Optimizam među navijačima ovog kluba ulivala je činjenica da je Bajern u prvom meču finalne serije napravio brejk i poveo protiv Bamberga sa 1-0.

 Podrška navijača u drugom meču bila je u skladu sa očekivanjem. Bajern je igrao veoma dobro i tokom prvog poluvremena imao dvocifrenu prednost. Delovalo je da sigurnim koracima ide kao pobedi broj dva. Ali igrači Bamberga nisu ni pomišljali na predaju. Strpljivo su tražili priliku da se vrate u meč i stignu do neizvesne završnice. Uspeli su u tome.  Posle dramatične završnice slavili su sa 80:78, vratili su prednost domaćeg parketa u svoje ruke i serija kreće iz početka.

Šta će se dešavati dalje. Pratite na Sport Klubu.

BAJERN: Šafarčik 10, Micić, Štajger, Bezning 3, Đedović 15, Štimac 12 (5 sk), Zipser, Savanović 9 (8sk), Gavel 6, Tejlor 7, Jagla, Brajant 16.

BAMBERG: Bagarić, Miler 10, Tompson 5, Tada, Ties 15, Vonamejker 19, Strelineks 7, Obst, Haris 3, Mbakve 12, Robinson 9.