Filipovski: Čeka nas veliki izazov, Ognjen malo izgubio osećaj za igru

Košarka 04. dec 202012:17 > 12:19
Podeli:
Izvor: ABA/Partizan NIS

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski smatra da njegovu ekipu čeka 'baš veliki izazov' u meču protiv Mornara u devetom kolu ABA lige.

Crno-beli u petak putuju u Crnu Goru, gde ih u subotu čeka duel sa Mornarom.

„U Baru nas čeka vrlo neugodan protivnik. Mornar je odlična napadačka ekipa, sa Pulenom, Vajthedom i Nidamom, dobrim u situacijama ‘jedan na jedan’ i pik en rolu. Ima domaćin odlične šutere za tri poena. Moraćemo da budemo pažljivi. Na petici imaju neugodnog igrača, sposobnog da igra levom i desnom rukom. Čeka nas baš veliki izazov, da bismo pobedili potrebno je 40 minuta dobre odbrane i visoka koncentracija, dok u napadu moramo da igramo timski i kontorlišemo skok. Moramo da igramo timski. Daćemo sve od sebe, poštujemo ekipu iz Bara“, upozorio je Filipovski.

Ognjen Jaramaz je nedavno počeo da trenira, posle preloma prsta na šuterskoj ruci.

„Kondiciono je odlično spreman. Moji saradnici na planu fizičke spreme su odradili fantastičan posao, ali je Ognjen malo izgubio osećaj za igru i loptu, što ga nervira. Potrebno je biti strpljiv, lom šake ga je izbacio uz ritma. Uporan je, trenira dobro“.

Na put neće ni Aleksej Nikolić ni Erik Mika.

„Aleksej Nikolić nije u programu. Operisao je kuk, nije spreman za igru pet na pet. Pokušava, testiraćemo ga… Erik Mika je i dalje bolestan, izgubio je dosta energije, biće i on podvrgnut dodatnim medicinskim testovima“.

Partizan je trenutno četvrti na tabeli sa učinkom 4-4, dok je Mornar na trećem mestu sa skorom 6-1. Meč u Baru na programu je od 19 časova.