Nova "velika trojka"? Durent zove Hardena u Bruklin

Košarka 15. nov 202010:08 > 10:23
Podeli:
Izvor: Lachlan Cunningham/Getty Images

Prema informacijama koje nudi Farbod Esnašari iz američkog “Sports Ilustrejteda”, Bruklin Netsi su otpočeli razgovore sa Hjuston Rokitsima povodom eventualnog trejda nekadašnjeg najkorisnijeg igrača NBA Džejmsa Hardena u redove njujorške franšize.

Vesti dolaze u svetlu glasina da su Harden i Rasel Vestbruk zatražili razgovor sa upravom teksaške organizacije zbog zabrinutosti o bliskoj budućnosti kluba.

Prema navodima SI, igrači koje su Netsi spremni da ustupe Rokitsima u slučaju da se trejd kompletira su Spenser Dinvidi, Keri Levert, Torijan Prins i Džeret Alen.

Ukoliko bi ova trampa bila realizovana, Netsi bi postali još jedan u nizu timova sa “velikom trojkom”, pošto su članovi “Mrežica” trenutno nekadašnji NBA prvak Kajri Irving i još jedan bivši MVP – Kevin Durent.

Durent i Harden su igrali zajedno u ekipi Oklahoma Siti Tandera, koja ih je obojicu draftovala, a rastali su se kada je Harden 2012. godine trejdovan u Hjuston zbog “finansijske fleksibilnosti” u jednom od najvećih “kikseva” jedne NBA uprave u istoriji lige.