Hezonja: Reprezentacija Hrvatske? Ne dâ mi se

Košarka 22. okt. 202019:02 > 19:04
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić odlučio je kako Marija Hezonju više neće zvati u reprezentaciju.

Hezonja je izazvao veliku pažnju svojom izjavom na pitanje jednog navijača zašto više neće igrati za reprezentaciju,

„Zato što sam umoran i ne dâ mi se“, odgovorio je hrvatski košarkaš i izazvao lavinu reakcija.

Komentar na tu temu dao je i selektor Veljko Mršić, koji je za Index.hr rekao kako neće Hezonju više pozivati, iako odluka nije vezana za poslednju izjavu.

Povezano

„Kada sam preuzeo reprezentaciju, rekao sam da ona mora biti tim. Nisu važne jedino košarkaške i fizičke sposobnosti, već tu postoji celi niz komponenti koje su jako bitne da bi ta ekipa funkcionisala. Otkad sam selektor, s Marijom sam razgovarao jednom u Las Vegasu, tada smo dogovorili da ćemo se čuti jer je on imao neke obaveze i bio je u gužvi, ali nismo uspeli uspostaviti kontakt. Više puta sam lično nakon toga to probao da učinim, HKS takođe, ali ništa. Potom sam odlučio da ga neću više zvati, ali ne zbog ove objave, već zbog gorenavedenih razloga. Jako malo smo pričali u životu, jednom dok je bio još klinac, drugi put dok je bio u Letnjoj ligi u Orlandu, on je baš bio draftovan tog leta, ja sam bio s Dalasom, pa smo malo razgovarali. Od tada, ništa. Za komunikaciju je uvek potrebno dvoje“, rekao je Mršić i dodao:

„Mario je jako talentovan dečko, došao je do NBA lige, tamo je godinama, ali kao što sam rekao, nije dovoljno samo biti u NBA kako bi bio deo reprezentacije. Košarkaški deo je bitan, ali ljudske osobine su takođe važne. Ako zapostaviš te elemente i fokusiraš se samo na košarkaške veštine, najverovatnije ćeš pogrešiti. Mario oko reprezentacije nije pokazao interesovanje i ja nemam dileme oko svoje odluke“.

Hezonja je kao senior igrao za reprezentaciju Hrvatske na Svetskom prvenstvu 2014, potom i na Evrobasketu i Olimpijskim igrama 2016.

Trenutno je član Portlanda, igrao je za Njujork i Orlando, a pre toga za Barselonu.