Mahkovič objasnio čudesne koševe

Košarka 23. okt 201411:02 > 11:03
Izvor: ABA liga, Union Olimpija/Aleš Fevžer

Košarkaš Olimpije Blaž Mahkovič našao se u centru medijske pažnje poslednjih dana zbog neverovatnog koša koji je ubacio. Najpre na meču protiv Partizana, a kako bi dokazao da to nije bila slučajnost istu stvar je ponovio i na treningu.

 A snimak njegovog čudesnog koša iza leđe i iza table obišao je svet. Mnogi svetski mediji ovaj koš su okarakterisali kao “Koš veka”.

Time je nastavljena tradicija kada je magija ABA lige u pitanju, predhodno je ove sezone u okviru trećeg kola čudo priredio David Vojvoda koji je trojkom u poslednjoj sekundi svom Solnoku doneo pobedu.

E sada je Mahovič bio taj koji je obradovao sve poštovaoce košarke. Mnogi svetski mediji su pisali da će “Lebron Džejms možda učiniti mnogo neverovatnih stvari ove sezone, ali da neće uspeti da uradi ovo što je pošlo za rukom 24-godišnjem Slovencu”.

E evo kako na celu situaciju gleda Mahkovič.

“Iskreno nisam očekivao da će ovo postati ovakav hit. Dobio sam dosta čestitki nakon meča, i mnogo poziva od novinara. Svi su me pitali kako sam uspeo to da pogodim. Samo sam pokušao da spasem loptu da ne izađe u aut, i imao sam sreće da pogodim. Kasnije sam na treninzima pokušavao da to i ponovim, i uspeo sam iz trećeg puta. Očigledno da je sreća uz mene. Nadam se da će tako biti i na narednim utakmicama.”rekao je Mahkovič.

Slučajnost ili neverovatan talenat…bilo kako bilo ovo je koš koji se zaista retko viđa.