Trinkijeri: Partizan? Kao Real ili Bajern u fudbalu

Košarka 21. sep. 202023:49 > 23:58
Podeli:
Izvor: Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Bajerna iz Minhena Andrea Trinkijeri u intervjuu za Trendbasket pričao je o periodu provedenom u Beogradu i koliko mu je značilo što je godinu i po dana bio deo crno-bele porodice.

„Bilo je to jedno od najvažnijih iskustava u mojoj karijeri. Bilo je mnogo svega. Bio je to jedan od mojih najkontroverznijih izbora u životu, ali takođe i najuspešniji. Senzacionalno iskustvo. Došao sam u klub koji je bio u teškoj situaciji. Sa mnogo rada i uz bezuslovnu ljubav navijača prema klubu, uspeli smo. Partizan je sada ozbiljan klub sa odličnim igračima koji su postali čvrsti tokom poslednjih godinu i po dana koliko smo proveli zajedno. Osvojili smo tri pehara i bili smo spremni za još više,“ rekao je Trinkijeri ta Trendbasket i nastavio:

„Biti trener Partizana je posebna stvar. I mnogo teška. To je kao da ste trener jednog od najvećih klubova poput Real Madrida ili Bajerna u fudbalu. Vodio sam tim na utakmicama sa po 20.000 navijača. Bilo je to prelepo, nezaboravno… Mnogo mi je pomoglo da napredujem. Kada sam odlučio da odem u Partizan, mnogi su mi govorili da sam lud ili pijan. Znao sam da je to preveliki rizik, ali želeo sam da naučim neke drugačije stvari.“

Italijan je naglasio da je „Partizan evropska košarka.“

„Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu,“ izjavio je i potom objasnio zbog čega je (ne)očekivano napustio Humsku.

„Odlučio sam da ne ostanem u Partizanu iz različitih razloga. Posle više od 25 godina moje karijere, mislim da imam pravo da izaberem sa kime želim da radim. Kada sam odlučio da zatvorim to poglavlje, želeo sam da otvorim novo. Pojavio se Bajern, ali te dve stvari nisu povezane.“