Loše vesti iz Španije: Nova teška povreda Todorovića

Košarka 06. sep 202014:52 > 15:02
Podeli:
Izvor: fiba.basketball

Srpski košarkaš Dejan Todorović doživeo je tešku povredu kolena tokom druge četvrtine prijateljske utakmice između njegove ekipe Tenerife i Estudijantesa. Meč je odmah prekinut.

Izvor : fiba.basketball

U 11. minutu Todorović je istrčao kontru i pokušao napad da završi zakucavanjem. Alek Braun je krenuo na blokadu, ali je snažno faulirao srpskog reprezentativca. Todorović je pao na zemlju i u bolovima se držao za desno koleno.

Iz tabora Tenerifa još uvek nisu saopštili koja je težina povrede, ali sudeći po Todorovićevoj rekcija čeka ga duže odsustvo sa terena. Todorović je u Tenerife stigao 8. jula ove godine iz Andore.

Povremeni reprezentativac Srbije već je preživeo jednu izuzetno tešku povredu noge – pre dve godine pokidao je prednji ukršteni ligament kolena takođe na pripremnom duelu. Tada je Todorović propustio čitavu sezonu 2018/2019. 

Todorović se tokom prethodnih prelaznih rokova povezivao sa beogradskim Partizanom u medijima, ali do realizacije tog transfera nikada nije došlo. Bek iz Mirkonjić grada čitavu profesionalnu karijeru proveo je u Španiji, a igrao je još za Malagu, Bilbao i Mursiju.