Tošković predsednik ABA; Partizan: Sramota!

Košarka 02. sep 202018:08 > 18:12
Podeli:
Izvor: ABA/KK Partizan NIS

ABA liga održala je u sredu prvi sastanak u sezoni 2020/21. Odmah se oglasio Partizan u kome smatraju da je objavljeno saopštenje "sramotno".

Nakon sastanka, ABA liga objavila je na svom sajtu saopštenje koje prenosimo u celosti:

„Tokom sednice, koju su vodili predsednik Zoran Tošković (FMP), potpredsednik Đorđije Pavićević (KK Mornar Bar) i potpredsednik Željko Žilavec (KK Zadar) donet je niz odluka od velike važnosti za regionalno takmičenje u predstojećoj sezoni, posebno tokom trajanja pandemije koronavirusa.

– Za predsednika lige za sezonu 2020/21. imenovani su Zoran Tošković na mesto predsednika, i na mesto potpredsednika Đorđije Pavićević i Željko Žilavec.

– Razmatrano je nekoliko opcija za način na koji će biti odigrana sezono u ABA ligi, razmatran je i usvojen protokol za suzbijenje koronavirusa, a raspravljalo se i o razčličitim rešenjima za slučaj prekid takmičenja u predstojećoj sezoni. Tema je bio i marketing plan koji su pripremili direktor Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović.

– Usvojena je informacija o vansudskom poravnanju između ABA lige i KK Crvena zvezda mts, realizacija sporazuma je potvrđena.

– Jednoglasno je odlučeno da se nova sezona zakaže što je pre moguće i da je cilj da se obezbedi sprovođenje odluka koje je usvojilo prethodno rukovodstvo ABA lige“.

Na objavljeno saopštenje reagovao je na društvenim mrežama KK Partizan NIS.

„Predsedništvo u ovm obliku ne postoji jer FMP nema vlasnički udeo u ligi. Ovakav tekst na sajtu predstavlja veliku sramotu ABA lige! Svaki potez ovog nelegalnog organa nema nikakvu pravnu snagu i KK partizan će ga tretirati kao vazduh, a pojedinci bi za ovo mogli da odgovaraju“, poručili su iz Partizana.