Luka Dončić između Slovenije i Srbije

Košarka 18. maj. 201517:22 > 17:23
Podeli:
Izvor: Euroleague.net

U senci velikog finala Evrolige u kojem je Real stigao do titule posle 20 godina, ostalo je finale juinora u kojem Crvena zvezda nije uspela da odbrani tron.

Posle velike borbe i utakmice koja je oduševila sve zaljubljenike u magičnu igru pod obručima više sreće i koncentracije imao je Real. Madriđani su slavili sa 73:70 a ovom pobedom su se revanširali za poraz od prošle godine kada su crveno-beli stigli do trona.

Meč juniora uz plejadu ekstra talentovanih momaka obeležili su Aleksandar Aranitović uzdanica Crvene zvezde i Luka Dončić uzdanica Reala iz Madrida. Aranitović je meč završio sa 26 poena (14-5, 10-3, 8-7, 6 sk, 2 as), a Luka Dončić je ubacio 14 pona (5-2, 12-3, 2-1, 11sk, 5 as). Trofej je prigrabio Dončić.

Utakmici juniora prisustvovao je selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, a prema pisanju medija iz regiona, Luka Dončić bi mogao da postane zvezda „prelaznog roka“ tokom leta. Naime, Luka ima pravo da igra za reprezentaciju Slovenije ali i za reprezentaciju Srbije. Odluku će najverovatnije doneti otac Luke Dončića Saša, koji je sa ponosom na društvenim mrežama objavio sliku sa Saletom Đorđevićem.

Da li će Luka Dončić i Aleksandar Aranitović uskoro zaigrati u istom dresu ili će biti rivali i na reprezentativnom nivou saznaćemo uskoro.