Rodrigez: San je postao java

Košarka 18. maj. 201517:01 > 17:04
Podeli:
Izvor: Euroleague

Zvuči pomalo neverovatno ali je istinito. Košarkaši Reala su 20 godina čekali da stignu do devete titule šampiona Evrope.

Najtrofejniji klub Starog kontinenta poslednju titulu je osvojio 1995. godine pod komandom Željka Obradovića. Nekoliko puta sa Madriđani bili blizu cilja ali nisu imali sreće ni koncentracije da naprave odlučujući korak. Uoči finalnog turnira, mišljenja su bila podeljena. Jedni su smatrali da će prednost domaćeg parketa pomoći Realu, a drugi su smatrali da će to biti dodatni pritisak sa kojim neće uspeti da se izbore igrači „kraljevskog kluba“. Pokazalo se da su oni prvi bili u pravu. Igrom sudbine Real je na putu ka devetoj tituli prvo dobio Željka Obradovića i Fener a zatim u velikom finalu i Olimpijakos.

„San je postao java. Silno smo želeli trofej u Evroligi. Tačno je da smo nekoliko putu bili blizu, ali tek sada pred našim navijačima smo uspeli da ostvarimo ono što smo sanjali. Osećaj je neverovatan“ rekao je Naćo Rodigez i nastavio: „Odigrali smo dve sjajne utakmice. Protiv Fenerbahče smo u napadu bili besprekorni. U finalu, smo briljirali u odbrani, a Andreas Noćioni je igrao kao u transu. Uz pomoć navijača uspeli smo da prebrodimo krizni period kada se Olimpijakos vratio u igru. Zasluženo smo na tronu i imamo pravo da malo uživamo u tome.

Sezona koja se polako bliži kraju mogla bi zlatnim slovima da ostane upisana u bogatoj istoriji Reala. Naime, Madriđani su već osvojili Kup Kralja, osvojili su i Evroligu. U slučaju da stignu do titule u ACB ligi, navijači „kraljevskog kluba“ bi lako mogli da dosadašnje ljubimce, fudbalere zamene košarkašima!