Vesić: Beograd će potvrditi da hoće Fajnal for Evrolige

Košarka 18. maj. 201508:45 > 08:45
Podeli:
Izvor: ABA liga

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izrazio je zadovoljstvo zbog najava da je Beograd u uskom krugu kandidata za organizaciju završnog turnira (Fajnal fora) košarkaške Evrolige za 2017. godinu i dodao da će narednih nedelja biti upućeno pismo rukovodstvu Evrolige u kojem će se potvrditi zainteresovanost za domaćinstvo.

Beograd je ponosan zato što je u krugu gradova kanidata za organizaciju Fajnal fora 2017. godine. Javnost je upoznata da je Beograd kandidaturu za domaćina ovog prestižnog turnira zvanično podneo prošle godine kada je prvi čovek Evrolige Đorđi Bartomeu posetio naš grad“, naveo je Vesić u pisanoj izjavi.

On je dodao da će, osim pisma rukovodstvu Evrolige u kojem će biti potvrđena zainteresovanost za domaćinsvo Fajnal fora, Beograd informisati i o napretku na polju infrastrukture, kako sportske tako i hotelske i saobraćajne, koja može da bude od značaja prilikom donošenja odluke.

Već tokom ove godine biće završena takozvana mala Arena koja bitno poboljšava uslove rada u samoj Areni. Pored toga, napredak koji ostvaruje naš nacionalni prevoznik Er Srbija i otvaranje novih linija čine Beograd konkurentnijim jer će posetiocima ovog turnira biti mnogo lakše da doputuju u naš grad. Naš grad će u naredne dve godine imati još razvijenije hotelske kapacitete što je takođe od značaja prilikom donošenja odluke“, dodao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao da je Beograd grad čija je najbrže rastuća privredna grana turizam i da bi organizacija Fajnal fora bila sjajna prilika za promociju, ali i da se građanima omogući da uživo posmatraju najveće zvezde evropske košarke.

Procena je da bi na ovaj turnir došlo najmanje deset hiljada stranaca da bodri svoje timove. Ako se zna da bi zbog dužine turnira u Beogradu boravili najmanje četiri dana, a da prosečno turista s troškovima hotela potroši u našem gradu oko 300 evra dnevno, jasno je da bi prihod grada što direktno, što kroz prihode hotela, restorana, šoping molova i drugih bio preko deset miliona evra“, rekao je Vesić.