Promene u Megi: Miloje u NBA, stiže Vlade Jovanović

Košarka 28. maj 202021:42 > 21:43
Izvor: Ivica Veselinov

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević napušta taj klub i odlazi u NBA ligu, a na njegovo mesto stiže Vlade Jovanović, javlja Nova.rs

U ovom momentu nije poznato gde će tačno Milojević nastaviti karijeru, ali bi više informacija trebalo dobiti u narednim danima.

Do sad je 43-godišnji strateg u tri navrata bio deo stručnih štabova tamošnjih ekipa, između ostalog i Hjuston Rokitsa, i imao je priliku da se upozna sa načinom rada.

Milojević je na klupi Mege od 2012. godine. Pripadaju mu najveće zasluge za razvoj velikog broja košarkaša, a 2016. je uspeo da osvoji i Kup Radivoja Koraća.

Kvalitetan posao doneo mu je mesto u stručnom štabu reprezentacije Srbije kod novog selektora Igora Kokoškova i sad je došlo vreme za novi korak.

Kad je o Jovanović reč, bivši strateg Partizana nalazi se pred dogovorom sa Megom, pa bi posao trebalo da bude brzo završen, ističe Nova.rs.

Čovek koji je sa crno-belima osvojio ABA ligu i po dva puta Superligu Srbije i Kup Koraća savršeno se uklapa u sistem Mega Bemaksa. Iza sebe ima uspešan rad i u juniorskim kategorijama srpske selekcije, te će sa razvojem mladih igrača moći da nastavi i u Megi.

Inače, 46-godišnji Čačanin je tokom sezone za nama vodio kineski Šendžen.