Nastavak NBA lige na Diznijevom imanju?

Košarka 23. maj 202019:44 > 19:52
Izvor: Jonathan Daniel /Allsport Mandatory/Getty Images Sport

Čelnici NBA lige pregovaraju sa kompanijom Volt Dizni o opciji da se sezona najjače košarkaške lige sveta završi na njenom imanju na Floridi.

Već se spekulisalo o tome da bi imanje te kompanije moglo da ugosti NBA timove, a sada se u ligi nadaju da bi takmičenje moglo da se nastavi sredinom jula. 

Kompanija Dizni u svom posedu ima i sportski kompleks ESPN televizije, koji bi mogao da ispuni sve uslove za odigravanje završnice NBA šampionata. 

Pregovorio su tek u početnoj fazi, a osim sportskog kompleksa, na posedu kompanije Dizni postoje i dobri smeštajni kapaciteti, kao i trenažni kampusi. 

Naš prioritet je i dalje zdravlje i bezbednost svih učesnika, sarađujemo sa stručnjacima za javno zdravlje i Vladom na sveobuhvatnom setu smernica kako bismo osigurali da postoje odgovarajući medicinski protokoli i zaštita„, rekao je portparol NBA lige Majk Bas. 

Kampus koji bi NBA liga koristila za svoje potrebe prostire se na površini od 225 hektara, a na celom Diznijevom posedu ima ukupno oko 24.000 hotelskih soba. 

NBA liga prekinuta je 11.  marta zbog pandemije virusa korona, a pre nego što se sezona nastavi biće obavljena testiranja na COVID-19 svih učesnika.