Kjuban: Sezona treba da počne na Božić

Košarka 16. maj 202015:27 > 15:32
Izvor: Kevin C. Cox/Getty Images

Čelnici NBA lige navodno razmatraju opciju da naredna sezona počne tek krajem decembra zbog odlaganja koja je izazvala pandemija koronavirusa, a vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban smatra da tako treba da bude, bez obzira na krizu.

Sezona u NBA ligi je stopirana sredinom marta, plan je da se nastavi tokom leta, ali za sada nema nikakvih zvaničnih potvrda. Svakako, zbog svega toga naredna neće moći da počne po planu u oktobru.

O tome pričam 15 godina. A glavni razlog zašto su mi govorili da to nije dobra ideja jeste način na koji u domaćinstvima gledaju televiziju. Tokom leta ti brojevi padaju, a u prošlosti je to bila velika stvar. Zbog toga su želeli da se sezona završava u junu da bi maksimalno iskoristili to što ljudi gledaju televiziju. Ali, to se promenilo“, naglasio je Kjuban.

U najjačoj ligi na svetu razmatraju brojne scenarije za nastavak sezone koja je prekinuta. Ukoliko se ona nastavi, plej-of će se igrati u avgustu, što znači da će sledeća sezona morati da počne u decembru. To pomeranje bi moglo da dovede do stalne promene, što Kjuban podržava.

Imaćemo mnogo više opcija i veću fleksibilnost ako sezona krene kasnije i završi se kasnije. I umesto da se borimo sa fudbalom (NFL), hajde neka oni stignu do plej-ofa, a mi da lepo krenemo na Božić“, istakao je Kjuban.