Vasa: Mogao bih da imam više od 20 minuta po meču u NBA

Košarka 09. maj. 202011:59 > 12:02
Podeli:
Izvor: Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

Plejmejker Anadolu Efesa Vasilije Micić jedan je od najboljih igrača Evrolige u poslednje dve sezone, a za medije je govorio i o potencijalnom odlasku u NBA i uslovima koje bi trebalo ispuniti za takav transfer.

Micić bi u slučaju odlaska u NBA želeo veću minutažu.

Moj stil igre je takav – možda bih i mogao da igram mali broj minuta i imam malu ulogu, ali mislim da sam u Evroligi stekao status košarkaša koji može da bude efikasan u roli većoj od 20 minuta mo meču. Mislim da će me to čekati ukoliko odem u NBA”, reko je Vasilije Micić za litvanski 15min.lt.

Mislim da sam u poređenju na prethodnu sezonu napravio još jedan korak unapred u odnosu na prethodnu godinu, koja je takođe bila veoma uspešna. Moj tim je igrao bolje, a ja sam bio deo tog uspeha. Ako se gleda iz te perspektive, verovatno sam sada još bliže NBA. Ne bih želeo da budem ponosan samo na činjenicu da sam bio deon nekog NBA tima, želim da igram i imam ulogu. Neće me zadovoljiti samo boravak u toj ligi”, dodao je organizator igre reprezentacije Srbije.

Micić je nedavno opovrgao pisanja o odlasku u Olimpijakos.

Dvadesetšestogodišnji plejmejker od 2018. je u Efesu, a prethodno je igrao u Megi, Bajernu, Crvenoj zvezdi, Tofašu i Žalgirisu. U prekinutoj sezoni Evrolige, u kojoj je Efes lider na tabeli, Micić po meču u proseku beleži 14,5 poena, 5,8 asistencija i 2,5 skokova.