Smailagić: Reprezentacija Srbije? U kontaktu smo

Košarka 09. maj. 202009:51 > 09:56
Podeli:
Izvor: Ezra Shaw/Getty Images

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Alens Smailagić imao je neočekivano veliku minutažu u debitantskoj NBA sezoni usled mnogi povreda u redovima “Ratnika”, a tokom pauze zbog koronavirusa odgovarao je na pitanja najvijača putem četa.

Najzanimljiviji navijačima iz Srbije bio je Smailagićev odnos prema nacionalnom timu te zemlje.

Pričam sa trenerima iz Srbije, u kontaktu smo, videćemo šta će biti za sledeću godinu”, izjavio je 19-godišnji Alen Smailagić, koji je rekao i da mu je najveći uzor otac.

Smailagić je govorio o svom standardnom ritualu pred meč.

Volim da dođem ranije, pojedem nešto, zagrejem se, uradim stvari koje obično radim. Malo slušam i muziku. Kada dođe trener kaže nam šta da radimo i sve ide po planu, pa tako i počinjemo utakmicu”, rekao je Beograđanin, koji je na draftu 2019. godine izabran sa 39. pozicije, a potom je opisao i svoj tipični radni dan.

Obično ustajem oko osam, doručkujem, odlazim na trening pre kojeg se zagrevam. Uvek ostanem još malo posle treninga, da bih uputio koji šut više. Kad se vratim kući odspavam, a onda me pozove trener Set Kuper, pa razgovaramo, ili ako je tu, šutiramo pomalo na koš, a zatim idem na spavanje. Košarka me privlači jer je zabavna, imam prilike da upoznam mnogo ljudi i igrača, a takođe mogu da obiđem i ceo svet zahvaljujući sportu kojim se bavim. Za sve one koji počinju, moj savet je da se pre svega dobro zabavljaju, da ne shvataju sve previše ozbiljno jer košarka je igra i treba da se igra sa uživanjem”, odgovorio je 206 centimetara visoki krilni centar, koji je pre dolaska u NBA nastupao za beogradski Beko i Santa Kruz Voriorse, filijalu Golden Stejta u razvojnoj G ligi.

U trenutku prekidanja NBA sezone 11. marta zbog pandemije koronavirusa Voriorsi su bili najgori tim lige sa 15 pobeda i 50 poraza, najviše zahvaljujući teškim povredama Stefa Karija i Kleja Tompsona.

Smailagić je u svojoj ruki sezoni na 14 utakmica u proseku imao 4,2 poena i 2 skoka za 10 minuta po meču.