Barkli: Džordan mi je bio kao brat, ali on neće kritike

Košarka 06. maj. 202021:15 > 21:22
Podeli:
Izvor: Harry How /Allsport

Slavni NBA košarkaš Čarls Barkli priznao je da je “veoma, veoma tužan” što je njegov odnos sa bivšim saigračem iz reprezentacije Majklom Džordanom pogoršan jer je Barkli kritikovao način na koji je šestostruki šampion kao vlasnik vodio franšizu Šarlot Bobkets.

Barkli nije naročito optimističan po pitanju eventualnog pomirenja sa nekadašnjim asom Čikago Bulsa i Vašington Vizardsa.

Taj momak mi je bio kao brat jedno 20 godina. Zaista mi je žao što više nismo u dobrim odnosima. On je za mene najbolji košarkaš svih vremena i želim mu sve najbolje, ali ne postoji ništa što ja mogu da uradim da taj odnos popravim. On ima mnoj broj, može da me zove”, izjavio je Čarls Bakli, koji je radeći kao komentator na televiziji izneo kritike na neke poteze uprave Bobketsa, koju je Džordan predvodio.

Stvar koja mi smeta je to što nisam rekao ništa strašno. Rekao sam da, ma koliko ja voleo Majka, on mora da prestane da angažuje ulizice u svom klubu. Ukoliko to ne učini, nikada neće postati dobar šef tima. Posebno me je nerviralo što je kasnije Fil Džekson rekao istu stvar. Kada ste poznati, a Majk je bio najpoznatiji čovek na svetu u jednom trenutku, svako želi da izvuče korist od vas. I zbog toga niko nije iskren prema vama. Mislim da je to bio jedan od razloga zbog kojeg smo se družili. Ja sam uvek bio direktan prema njemu. Ja ne mogu da govorim da je on radio sjajan posao kao šef Šarlot Bobketsa, to bi bilo neiskreno”, rekao je nekada fantastični krilni centar, koji je poznat kao neko kome nije teško da započne sukob.

Džoel Embid me mrzi jer sam rekao da je lenj. Mora da bude u sjajnoj formi da bi igrao košarku, pogotov zato što ima problema sa nogama. Oni ga jednostavno ne teraju da trenira dovoljno. To je jasno svima. Moj posao je da govorim takve stvari i to ću nastaviti da radim”, zaključio je nekadašnji MVP NBA.

Džordana mnogi smatraju najvećim igračem u istoriji košarke, a Barkli je igrao u istoj eri i dvojica su često igrala jedan protiv drugog, dok su saigrači bili 1992. godine u reprezentaciji SAD koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Barseloni.

Džordanovi Bulsi i Barklijevi Sansi su igrali NBA finale 1993. godine. Poznato je da su Barkli i Džordan tokom igračke karijere često igrali zajedno golf.