Snimljen je i Kobijev "Poslednji ples"

Košarka 25. apr 202011:23 > 11:34
Podeli:
Izvor: Harry How/Getty Images

Svi oni koji su uživali u veličini Kobija Brajanta moći će još jednom da se podsete toga jer je njegova poslednja sezona snimljena za dokumentarac sličan „Poslednjem plesu“ o oproštajnoj godini Majkla Džordana u Čikago Bulsima.

Brajant je poginuo krajem januara ove godine u helikopterskoj nesreći, zajedno sa svojom 13-godišnjom ćerkom Đijanom i još sedmoro ljudi.

Tokom sezone 2015/16 Kobija je pratila njegova lična snimateljska ekipa, prenosi ESPN. Planovi da kompletan materijal koji je snimljen bude pretvoren u dokumentarac su postojali još pre njegove smrti, a barem šest ekipa je bilo prisutno na poslednjoj Brajantovoj utakmici, kada je postigao 60 poena u duelu sa Jutom Džez.

U tom periodu nije snimljeno samo ono što je radio na terenu, već i van njega – na putovanjima i kod kuće sa suprugom Vanesom i njihovim ćerkama. Pored Vanese, iza Kobija su ostale i 17-godišnja Natalija, trogodišnja Bjanka i desetomesečna Kapri.

Imali su nikada ranije viđen pristup, kao niko ikada“, rekao je Džon Blek, koji je 27 godina bio zadužen za odnose sa javnošću, „Definitivno smo im dozvolili sve u okviru onoga što liga dozvoljava, a ponekad bismo namignuli ili skrenuli pogled, pa bismo im dozvolili još nešto“.

Izvor : Harry How/Getty Images

Zbog Brajantove smrti, za sada se ne zna šta će se tačno desiti sa snimljenim materijalom. Iz ESPN prenose da je sve u montaži i da će dokumentarac biti objavljen tek za nekoliko godina. Do tragedije Kobi je aktivno bio uključen u kompletan proces.

Kobi bi nešto rekao u svlačionici i na neki način bih pomislio: ’Ovo će izgledati sjajno kada završe film’. Ili ta utakmica na kojoj je postigao 60 poena ili kada je igrao u Filadelfiji poslednji put. Ovo je poprilično monumentalno. Drago mi je što će neko imati način da se toga seća“, rekao je nekadašnji igrač Lejkersa Leri Nens junior.

Brajant je kompletnu karijeru proveo u Lejkersima, a za 20 godina ih je predvodio do pet šampionskih prstenova i postao je najmlađi igrač u istoriji koji je stigao do 30.000 poena u NBA ligi. Po završetku karijere se bavio drugim stvarima, iako je ostao uz svoje Lejkerse, a između ostalog je dobio Oskara za svoj kratki animirani film  „Draga košarko“.