Nije NBA draft ako nema Meginih: Dve prijave

Košarka 22. apr 202023:16 > 23:20
Podeli:
Izvor: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Košarkaški agent i vlasnik KK Mega Bemaks Miško Ražnatović objavio je će dvojica košarkaša tog abaligaša biti učesnici predstojećeg NBA drafta – u pitanju su crnogorski košarkaš Marko Simonović i Srbin Nikola Mišković.

Mišković ima 21 godinu, a za Megu profesionalno igra od 2017. godine. Jedan deo karijere proveo je u Beovuku kao pozajmljen igrač.

Povezano

Igra na poziciji niskog krila i krilnog centra, a u protekloj sezoni u ABA ligi u proseku je beležio 9,5 poena i 4,1 skok uz prilično loše procente šuta. Ipak, Mišković je veoma talentovan igrač i izuzetno pokretljiv za visinu 209 centimetara.

Marko Simonović ima 20 godina i nije u srodstvu sa srpksim reprezentativcem istog imena i prezimena. Rođen je u Kolašinu, a pre dolaska u Megu 2019. godine igrao je za Sijenu i Olimpiju. Visok je 211 centimetara i igra na poziciji centra.

Košarkaši Mege prethodnih godina često su birani na NBA draftu, a između ostalih izabrani su Nikola Jokić, Ivica Zubac, Timote Luvavu-Kabaro, Goga Bitadze, Alfa Kaba, Rade Zagorac i mnogi drugi…

NBA draft na programu je 25. juna, a ostaje da se vidi u kakvom će formatu biti organizovan zbog pandemije koronavirusa.