Oglasio se Žoc: Nisam pregovarao ni sa kim

Košarka 22. apr 202016:10 > 16:10
Podeli:
Izvor: Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Trofejni srpski trener Željko Obradović istakao je da nije pregovarao sa predstavnicima Fenerbahčea o nastavku saradnje, ali i da nije dobio ponudu od nekog drugog kluba.

Spekulisalo se da bi trofejni strateg mogao da napusti Istanbul na leto,pošto mu na kraju sezone ističe ugovor. Potom se prethodnih dana pojavila informacija da se dogovorio sa predstavnicima Fenera o nastavku saradnje.

Kako bi stao na kraj ovim pričama, Obradović se oglasio saopštenjem.

„Nadam se da su svi dobro, a onima koji nisu želim da se što pre oporave. Razlog zbog kojeg se nisam javno oglašavao do sada je trenutna situacija, kroz koju svi zajedno prolazimo. Od momenata kada je suspendovano takmičenje i od kada ne držimo treninge, ja sam u kontaktu sa generalnim menadžerom, članovima stručnog štaba i igračima kluba. Najvažnije je da su svi zdravi, to je ono što je najbitnije. Svestan sam koliko je ozbiljna trenutna situacija, zato komuniciram sa svima, kako bismo zajedno odlučili šta je najbolje.

Kada je reč o meni, želeo bih da kažem nekoliko reči. Trener sam Fenerbahčea do juna 2020. godine. Trenutno sam fokusiran samo na ono što je najbolje za tim. Bez obzira na to što ugovor ističe, moram da napomenem da nisam pričao ni sa kim iz Fenerbahčea, ali ni iz drugih klubova. Nikakva ponuda do sada nije napravljena. Takođe, voleo bih da istaknem da je princip kojeg sam se uvek držao da ne pregovaram sa drugim klubovima dok imam važeći ugovor. Sve vesti koje su objavljene u vezi sa mnom i bilo kojim klubom osim Fenerom jednostavno nisu tačne. Da budem jasan i precizan, za narednu sezonu moj prioritet je da ostanem trener Fenerbahčea i to je poruka koju želim da pošaljem svim navijačima“.

Obradović je prvi trener Fenera od 2013. godine. Najveći uspeh sa timom ostvario je 2017, kad je turskom velikanu doneo titulu šampiona Evrope.