EL se nastavlja? Predsezona, pa mečevi u jednom gradu

Košarka 02. apr 202016:39 > 16:43
Podeli:
Izvor: Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Rukovodstvo Evrolige na sve način pokušava da završi sezonu, a jedan od planova je da se ostatak sezone (šest kola, plus završnica) odigra u jednom gradu sa najmanje dve dvorane.

Preostalih 78 utakmica odigralo bi se u najviše pet nedelja i okviran plan je da se elitno takmičenje završi u prvoj polovini jula.

Igrači, treneri i timsko osoblje bi trebalo da se jave svojim klubovima u što kraćem roku (tri dana) i posle 14 dana samoizolacije vrate se na teren i započnu dvonedeljnu ‘predsezonu’ pre nastavka takmičenja.

Gradovi u kojima bi sezona mogla da se završi su Istanbul, Madrid, Moskva ili Atina.

„Prva je mogućnost da se nastavi takmičenje i da svaka ekipa igra u svojoj dvorani po rasporedu, ako još budemo imali vremena za to. Druga je igranja svih preostalih mečeva sa dva duela tokom više nedelja. Treća opcija, ako iz zdravstvenih razloga nije moguće igrati u dvoranama svih timova, je ujedinjavanje svih ekipa u jednom gradu sa jednom ili dve dvorane. Poslednja mogućnost je promena formata takmičenja,“ izjavio je Izvršni direktor Evrolige Edvard Skot za španski El Pais.

U trenutku prekida Anadolu Efes je bio prvi sa učinkom 24-4, ispred Real Madrida i Barselone (22-6). Crvena zvezda je 14. sa skorom 11-17 i za timovima koji su u plej-of zoni (Himki, Fenerbahče) zaostaje dve pobede.

U istom danu iz Španije je stigla informacija da je tamošnja ACB liga zbog pandemije koronavirusa suspendovana do daljeg.