Evroliga se oglasila: Kukavički i zločinački

Košarka 23. feb 202010:54 > 10:58
Izvor: Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Poslednjih dana u centru pažnje u evropskoj košarci je incident koji se odigrao posle susreta Panatinaikosa i Barselone u Atini, kada su huligani presreli taksi koji je prevozio sudije sa utakmice i fizički ih napali.

U taksiju su bili sudije Luiđi Lamonika, Damir Javor i Emin Moulkoč, a iskusni italijanski arbitar je morao da bude hospitalizovan usled lakših povreda.

Evroliga se oglasila povodom skandala i potvrdila da su sva trojica sudija, ali i taksista bezbedni i da nemaju povrede.

Evroliga, kao i svi klubovi koji su njeni članovi, osuđuju nasilna dela u svakom obliku i nastavljaju politiku nulte tolerancije prema takvim činovima. Evroliga će pružiti podršku policiji u istrazi, a ukoliko dvojica napadača budu identifikovana, njima će doživotno biti zabranjeno prisustvo na svim utakmicama Evrolige. Liga će podržati sudije u bilo kakvim potencijalnim pravnim ili krivičnim procesima“, navodi se u saopštenju Evrolige.

EL će nastaviti da promoviše zdravu, prijateljsku i opuštenu atmosferu na svim utakmicama na kojima će bezbednost za gostujuće timove, sudije i ostale akreditovane osobe uvek biti garantovana“, stoji u obraćanju elitnog takmičenja javnosti.