Šakota: Zadovoljni smo, Pavićević ima pravo da se ljuti

Košarka 25. nov. 201920:47 > 20:50
Podeli:
Izvor: KK Crvena zvezda

Novi trener Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je posle pobede nad Mornarom u osmom kolu ABA lige da negov tim treba da bude zadovoljan utakmicom.

Crveno-beli su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ slavio 105:82.

„Mislim da smo bili ozbiljni tokom većeg dela utakmice. Bilo je perioda pred kraj poluvremena, koje smo kritikovali, ali smo većim delom utakmice zadovoljni. Pre svega procentima i angažovanjem igrača. Bilo je mnogo asistencija i saradnji koje mi se sviđaju. Svestan sam da ovakvih procenata neće biti uvek, ali ćemo tražiti drugi način da napadamo, sa istim ciljem, a to je da se pobeđuje“, rekao je Šakota i dodao:

„Ne mislim da je bilo mnogo novih stvari, već mislim da smo imali dobru koncentraciju. Protivnik je u jednom trenutku popustio i to nam je pomoglo. Ušli smo sa puno respekta jer kada gledaš jednu napadačku ekipu, to je tim koji može da vrati rezultat i 20 poena minusa. Imali smo mali broj radnih sati da bi se sve ispravljalo, ali treba insistirati na kontinuitetu. Moramo da imamo ozbiljnost, da prebrodimo krizne periode i kada nam ne ide. Imaćemo razna iskušenja, moramo da se pripremimo za nove izazove“.

Šakota je prokomentarisao i reakciju trenera Barana Mihaila Pavićevića, kome se nije svideo poslednji napad domaćina i to što je Crvena zvezda igrala za koš.

„Onog momenta kada vidić ceo napad na satu i viška vremena za protivnika, u tom trenutku mi nije bila na pameti nijedna lična stvar. Ovo mi je bila prva utakmica, možda je trebalo da vodim računa i o tom detalju, ali se ovim putem izvinjavam. Trener Pavićević ima pravo da se ljuti“, rekao je Šakota.

Crveno-beli su ostvarili peti trijumfu regionalnom šampionatu, a sezonu nastavljaju utakmicom protiv Valensije u Evroligi, pred svojim navijačima.