Sparsi rekli 'Mercy Tony' i penzionisali broj devet

Košarka 12. nov 201906:25 > 06:30
Podeli:
Izvor: Ronald Cortes/Getty Images

U noći između ponedeljka i utorka, posle meča San Antonija i Memfisa, franšiza Sparsa se zahvalila Toniju Parkeru tako što je penzionisala broj devet koji je francuski plejmejker nosio igrajući za ovaj tim iz Teksasa.

Toni Parker je sada „besmrtan“ kako to vole da kažu Amerikanci jer će njegovo ime i broj na dresu zauvek stajati pod svodovima arene San Antonio Sparsa. Povlačenjem njegove „devetke“ Sparsi su tako učinili besmrtnim svu trojicu igrača koji su bili ključni u stvaranju velike dinastije ove franšize. Pre Parkera istu čast su u San Antoniju imali Manu Đinobili i Tim Dankan.  

„Toni Parker je neko ko je brinuo o saigračima, zajednici, košarci, prijateljima i sada o njegovoj divnoj porodici. Više nego išta mi je drago da te vidim baš tu. Od mladića do odraslog čoveka, imao sam sreće što sam uopšte bio tu da vidim sve to. Hvala ti za sve, volim te„, rekao je Parkerov dugogodišnji trener Greg Popovič.

Nisam verovao da će on biti moj omiljeni plejmejker u karijeri. Bili smo prošli mnogo toga na terenu i van njega i bila je neverovatna vožnja, i nema čoveka sa kojim bih prošao te stvari osim sa mojim plejmejkerom. Hvala ti Toni„, rekao je Tim Dankan.

Bila je čast igrati sa vama, igrati zajedno. Nemate pojma koliko ste uticali na moj život, mogu da pričam o tome šta smo radili na terenu, ali meni je omiljeno ono van parketa. TO što i dalje pričamo i dalje igramo tenis zajedno, idemo na ranč, pričamo noćima. Moram da napredujem u tenisu jer gubim od Manua. Ali prijateljstvo to volim najviše. Volim vas i bićemo zajedno zauvek„, rekao je Toni Parker obraćajući se Timu Dankanu i Manuu Đinobiliju.