Kalinić: Argentina me podsetila na nas iz 2014.

Košarka 11. okt 201913:11 > 13:13
Podeli:
Izvor: Srdjan Stevanovic, Getty Images Sport

Krilni košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić kaže da su ga iznenadili porazi reprezentacija Srbije i SAD na Svetskom prvenstvu u Kini.

“Da, bio sam iznenađen, kao i svi drugi, to su bile dva najveća favorita. Ali njihovi porazi omogućili su nam da uvidimo i koliko su dobri ostali timovi. Takođe, treba reći i da je nekada momentum važniji od kvaliteta – da li imaš samopozdanja, da li se osećaš dobro… Svaki minut je važan, svaki sekund“, kaže Kalinić u intervjuu za Trend basket i dodaje:

“Igra Argentine protiv Srbije podsetila me je na našu igru na Mundobasketu 2014. godine. Samo smo igrali svoju igru, šutirali sa samopouzdfanjem, bez mnogo briga i bez mnogo razmišljanja. Isto to važi i za Španiju, još jednom su pokazali koliko su kvalitetni. Ali jeste to bilo veliko iznenađenje, ne znam uzrok – možda su i SAD i Srbija mislili da će im put do finala biti lak, možda su previše mislili o tom finalu“.

Intervju je urađen 23. septembra, objavljen sada, a Kalinić je govorio i o svom odsustvu sa društvenih mreža.

“Pokušavam da se udaljim što više. Nastojim da više razgovaram sa prijateljima više, čitam knjige, šetam, gledam serije i filmove, idem na večere, treniram. To je sve mnogo bolje nego društvene mreže. Kao što sam i ranije govorio, one mogu da budu moćne kada se ispravno koriste, ali i da uzrokuju mnogo loših stvari ako se koriste neadekvatno. To bi stručni ljudi bolje objasnili nego ja, ali traćimo vreme, dolazi do depresije, nervoze… Vreme je najvažnija stvar koju imamo, a traćimo ga“.

U utakmici u četvrtak uveče jedan deo navijača Crvene zvezde pogrdno je skandirao Kaliniću, a on posle meča nije razgovarao s novinarima.