Nedović za SK: Svi su bili besni, moj obraz je čist

Košarka 18. sep. 201911:31 > 11:32
Podeli:
Izvor: fiba.basketball

Nepozivanje Nemanje Nedovića i Nikole Kalinića na Svetsko prvenstvo u Kini izazvalo je brojne polemike u srpskoj košarkaškoj javnosti.

Osim ponekog odgovora i reakcije na društvenim mrežama, koje su kasnije i pogrešno protumačene, Nedović se nije oglašavao u medijima ne želeći da remeti atmosferu pre i u toku velikog takmičenja.

Mundobasket je završen, Srbija je zauzela peto mesto, a Nedović u intervjuu za Sport klub govori kako je reagovao kada je saznao da nije na spisku, ističe da je bilo bolno, ali i da se brzo okrenuo budućnosti. Takođe, razgovarali smo o komentarima ljudi na društvenim mrežama na njegov račun posle SP, kao i o poželjnim osobinama novog selektora.

Bek Armanija Svetsko prvenstvo u Kini pratio je onako kako se nije nadao – ispred televizijskog ekrana.

“Uglavnom sam gledao ili sa devojkom ili sâm. Od 23. avgusta treniram dva puta dnevno i nisam stigao sve da ispratim – jutarnje mečeve nisam gledao, ali one oko 13-14 sam sve gledao. Kao navijaču je i meni teško palo što nismo ispunili očekivanja koja smo svi imali pre SP, ali šta je tu je, mora da se ide dalje jer nas vrlo brzo čekaju novi izazovi – već u februaru kvalifikacije za Evrobasket. Treba da se zaboravi ovaj Mundobasket i da se okrenemo budućnosti“, počinje Nedović za Sport klub.

Izvor : fiba.basketball

Prvog jula snažno je odjeknula vest da je selektor Aleksandar Đorđević sa spiska od 18 kandidata izostavio Nedovića i Kalinića, koji su u njegovom mandatu bili integralni delovi tima svaki put kada su bili spremni.

“Stvarno sam očekivao da ću biti na tom spisku od 18 igrača. Taj dan je stvarno bio šok za mene, baš sam se bio malo pogubio i prva reakcija je bila vruće glave: ‘Nikada više neću da igram za reprezentaciju, to je to, završavam‘. E, onda se glava malo ohladila, razmislio sam i shvatio sam da to ne treba lično da shvatam – splet okolnosti doveo je do toga i bukvalno sam se za dan prešaltao i posvetio sam se tome da ovu sezonu dočekam spreman i da rešim zdravstvena pitanja koja su me mučila prethodne sezone. Početni bes je trajao jedan, već sutradan sam gledao iz potpuno druge perspektive i bilo je mnogo lakše“, kaže 28-godišnji košarkaš i dodaje:

“Nije mi bilo baš najjasnije, mislio sam da pripreme tome služe, da se pozovu najbolji igrači jedne zemlje, da se odrade pripreme, da se na njima ‘pobijemo‘ i da na takmičenje idu oni koji su zaslužili. Jednostavno, ove godine je bio sistem odabira drugačiji, to mora da se poštuje i nije moj posao, za to su zaduženi drugi ljudi. Tako sam se i postavio“.

Nedović je sutradan telefonom razgovarao sa selektorom Đorđevićem… Kompletan intervju pročitajte na sajtu Sport Kluba.