Skola se posle 12 godina vraća u Evropu?

Košarka 17. sep. 201917:03 > 17:05
Podeli:
Izvor: Takashi Aoyama, Getty Images Sport

Legendarni argentinski košarkaš Luis Skola ne da ne razmišlja o penzinisanju, već bi sledeće sezone ponovo mogao da zaigra u Evropi.

Kako prenosi španski novinar Karlos Sančez Blas, 39.godišnji centar je razgovarao sa predstavnicima Real Madrida, čiji dres već nose njegovi sunarodnici Fakundo Kampaco, Gabrijel Bek i Nikolas Laprovitola.

Madriđani pre pet godina nisu uspeli da dovedu Skolu u prestonicu Španije, ali odlični centar je i dalje na ‘radaru’ Kraljevskog kluba i nije isključeno da uskoro potpiše ugovor.

Argentinac na stolu ima i unosne finansijske ponude iz Kine, u kojoj igra od 2017. godine, ali i iz svoje zemlje, dok Baskonija, klub čiji je dres nosio od 1998. do 2007. ima mogućnost da ‘odgovori’ na bilo koju ponudu koja mu dođe.

Poslednje, ali ne manje bitno, Skola će sigurno želeti potpuno spreman da dočeka Olimpijske igre 2020. u Tokiju, a koliko je posvećen potvrđuje i podatak da se za Mundobasket pripremao dva meseca.

Argentinac je trenutno sa porodicom u Kini i očekuje se da uskoro saopšti gde će igrati sledeće sezone.

Skola, koji je sa Gaučosima osvojio drugi mesto na Svetskom prvenstvu, karijeru je počeo u Dero Karil Oesteu, a kasine je igrao z Taukeramici (Baskonija), Hjustonu, Feniksu, Indijani, Torontu, Bruklinu, Šanksiju i Šangaj Šarksima.