Džordan prodaje deo Hornetsa

Košarka 16. sep 201907:05 > 07:07
Podeli:
Izvor: Streeter Lecka/Getty Images

Majkl Džordan je dogovorio prodaju velikog dela svojih deonica Šarlot Hornetsa, ali će legendarni košarkaš ipak i dalje rukovoditi ovom franšizom.

Deonice će od nekadašnjeg igrača Čikago Bulsa kupiti investitori iz Njujorka. Radi se o Gejbu Plotkinu i Danijelu Sanhajmu koje je Majkl Džordan već ugostio. 

Uzbuđen sam zbog dolaska Gejba i Dana kao mojih partnera u Hornetsima. I dalje predvodim Hornetse, ja ću odlučivati o svemu što se odnosi na tim i organizaciju. Gejbova i Danova investicija u franšizu nema cenu a mi ćemo nastaviti sa modernizacijom i težiti ka tome da budemo među najboljima u NBA. Obojica su dokazani lideri, veruju u filantropiju i imaju strast prema košarci. Dele moju posvećenost Šarlotu i Karolini i jedva čekam da učim od njih“, rekao je Majkl Džordan za sajt Šarlot Hornetsa. 

Džordan je inače ovu franšizu kupio još 2010. kada je tim nosio ime Bobkets. Tada je Džordan platio 275 miliona dolara, dok danas Forbs procenjuje Hornetse na 1,3 milijardi dolara. Ta franšiza je među najlošije plasiranima po vrednosti u NBA. Hornetsi su sa Džordanom za devet sezona dva puta ušli u plej-of i oba puta su ispali odmah.

Ovog leta iz Šarlota je otišao Kemba Voker koji je dugo bio prva zvezda tima, a naredne godine okosnica tima treba da budu Nikolas Batum, Teri Rozir i Bizmark Bijombo.