Faku: Posle Srbije smo plakali, sad je sve normalno

Košarka 13. sep. 201918:05 > 18:13
Podeli:
Izvor: Lintao Zhang/Getty Images

Argentina će igrati finale Svetskog kupa u košarci jer su reprezentativci te zemlje savladali Francuze. U finalu će igrati čak pet igrača Reala, a jedan od njih Fakundo Kampaco je pričao o svojoj selekciji posle pobede nad Francuzima kao i o rivalu koji sledi, a to je Španija.

Posle Srbije, Argentina je savladala i Francusku. Luis Skola i njegovi saigrači su sve vreme kontrolisali utakmicu protiv evropske selekcije, a na taj način su „gaučosi“ pokazali da su sazreli i da konačno mogu da se bore za najsjajnije odličje. Argentina je 2002. na prvenstvu u Indijanapolisu bila drugoplasirana, 2006. je bila četvrta, a 2004. je na Olimpijskim igrama u Atini osvojila zlato. 

Fantastično je to što radimo, mislim da ne shvatamo šta radimo. To što nismo svesni nam pomaže malo jer se nešto neverovatno događa. Igrali smo fantastično sa Frnacuskom, morali smo da igramo dobru odbranu i da zaustavimo njihove igrače .Znali smo da Furnije, Gober i De Kolo mogu uvek da pogode i mislim da su igrali lošije od svog proseka. Timska odbrana je bila neverovatna“, kazao je Kampaco koji je komentarisao i narednog rivala Španiju. 

Povezano

 „Znam neke igrače iz Španije veoma dobro i znam da su ubice, nemaš prostora za grešku. Vode ih Riki i Mark, imaju mnogo samopouzdanja i igraju veoma dobru košarku. Takođe imaju kriminalce sa pobedničkim mentalitetom kao što je Serđi (Ljulj), Rudi(Fernandes) ili Viktor(Klaver). Biće posebno da igram sa saigračima iz Rela ali ću uživati. Ne igra se finale svaki dan. Dimenzija onoga što je Argentina uradila se vidi iz toga što smo posle Srbije plakali, a posle Francuske je sve bilo normalno“. 

Popularni „El Mago“ je hvalio i igru Luisa Skole koji je lider argentinskog tima i koji igra svoje peto svetsko prvenstvo. 

On nam pokazuje put svojim profesionalizmom, lider je i volimo da ga pratimo, uživamo u tome. On nam pokazuje put jer je bio u prethodnoj generaciji sa Manuom (Đinobilijem), Pablom (Priđonijem), Čapuom (Noćijonijem)… Preneli su vrednosti najmlađima i mi to pokušavamo da upijemo“, dodao je Kampaco.

Argentinci će finale sa Špancima igrati u nedelju od 14 časova u Pekingu.