Bes Litvanaca: Suđenje je**na sprdnja! Ovo nije košarka

Košarka 07. sep. 201918:10 > 18:27
Podeli:
Izvor: fiba.basketball

Košarkaši Litvanije porazom od Francuske (78:75) izgubili su sve šanse da se nađu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini, a njihov selektor Dainius Adomaitis ističe da su za takav ishod najveći krivci sudije.

Litvanci su protiv Francuza uspeli da nadoknade minus od 17 poena iz treće četvrtine i uđu u egal završnicu, ali na kraju nisu slavili.

Povezano

Može se reći da su tome doprineli i arbitri, s obzirom na to da su u samom finišu propustili da Litvaniji dodele dva poena.

Sve se odigralo prilikom izvođenja slobodnih bacanja Jonasa Valančijunasa na 75:73 za Francuze.

Litvanac je prvi penal ubacio, a drugi mu je skinuo Rudi Gober i tom prilikom zakačio obruč, zbog čega je Litvaniji moralo da pripadne dva poena. Kako je sve izgledalo pogledajte OVDE.

Ovo je je**na sprdnja! Ovde nema košarkše, nema sistema! Zašto sudije koriste video tehnologiju, ako je ne upotrebljavaju u ovakvim situacijama? Morali su da zaustave igru i pogledaju snimak! Ovi momci su potrošili celo leto, dva meseca su daleko od svojih porodica, i za sve to ne dobijaju niti jedan evro! Ovako im vraćaju oni koji ne poštuju igru„, besneo je Adomaitis na konferenciji za medije.

Litvanski selektor nema zamerki samo zbog duela sa Francuskom.

Ovo je drugi meč zaredom da sudije donose odluke na našu štetu. Protiv Australije su dozvolile pravi ragbi, a sad su nama svirali svaki kontakt„, dodao je Adomaitis.

Iz grupe L u četvrtfinale su kolo pre kraja prošli Francuzi i Australijanci, a uz Litvaniju sa takmičenja je ispala Dominikanska Republika.